Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


XVII. Országos Érembiennálé Sopron (saját videóval)

2009.07.03

Sopron ismét szélesre tárja kapuit a művészet előtt. Az Ünnepi Hetek rendezvénysorozatára, azon belül pedig a már érett felnőtté erősödött Érembiennáléra hívja és várja az érdeklődőket!
Érem–érme. Két szó, aminek a jelentése napjainkra különült el igazán, de eredeti értelmük azonos volt. Milyen szép és mély filozófiai értékű a nyelvünk, ami az ősi ér- érték jelentésű szóból alakította ki a pénz és az abból önálló művészi alkotássá váló érme mai fogalmát! Logikusan, hiszen mindkettő értéket hordoz és erőt képvisel.
Az érem az alkotás és a művészi látásmód erejét valamint a szépség eszmei értékét rejti. Ezért válhatott kifinomult és sikeres művészeti ággá. Ezt az értéket látták meg lokálpatrióta és műértő eleink harminckét évvel ezelőtt, amikor megrendezték az első érembiennálét. És a művészetkedvelő közönség pillanatok alatt kegyeibe fogadta a kezdeményezést, így válhatott az érembiennále az ország és Sopron művészeti életének részévé, gazdag kulturális kínálatának egyik kiemelkedő eseményévé. De nemcsak a közönség és a város pártolta a megrendezett tárlatot, hanem maguk a művészek, valamint a mára már fontos szereplővé vált mecénások is. ők azok, akik díjakat ajánlottak fel, akik szellemi és anyagi támogatásukkal éltetik a rendszeres bemutatkozást. Köszönet illeti őket önzetlen segítségükért! Ugyanígy őszinte köszönettel tartozunk a Képző- és Iparművészeti Lektorátusnak, a szakembereknek, a díjfelajánlóknak, a hűséges közönségnek és nem utolsó sorban a kiállító művészeknek!
Mi mást kívánhatnék a XVII. Országos Érembiennále elé a kiállító művészeknek, mint sikert, töretlen alkotókedvet! Magunknak pedig azt, hogy az alkotások szépsége és mondanivalója érje el a látogatók lelkét, adjon örömet, töltekezést, kiteljesedő esztétikai élményt!

Dr. Fodor Tamás
polgármester

Cikk forrása:

http://www.erembiennale.hu/17/bevezeto.html

Videó:

http://www.youtube.com/watch?v=kDFtfW_NMLo

Aláfestő zene: Arvo Part: Stabat Mater

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.